Nestor's olijf gaarden bezorgen u de beste Extra Virgin Olijf Olie in de wereld

Nestor olijf olie is geproduceerd op het land van de mythologische koning Nestor; deze regio is al sinds eeuwenoude tijden gekozen voor de productie van olijfolie.

De rijke bodem, natuurlijke drainage, zachte winter, veel zonneschijn, voldoende beluchting in een niet vervuilde omgeving, aan de zee gelegen, Nestor geeft u de beste Extra Virgin Olijfolie in de wereld.

The Region of Navarino in Peleponnessos Greece

De prachtige regio van de Peleponnesse

Nestor's olijfgaarden zijn gelegen in het zuid-westen van Griekenland, in de Peleponnesse in de provincie Messinia. De regio heeft een 5000 jarige historie en staat bol van de mythologie. De regio is beroemd van de Koning Nestor welke door Homerus wordt genoemd in de Oddysee. Daarnaast is de regio historisch bekend voor de beroemde 'Battle of Navarino' welke een groot aandeel heeft gehad in de bevrijding van Griekenland van de Turken (1827)

Messinia is welbekend voor haar olijven en olijfolie. Dit is het belangrijkste agrarische product van de regio sinds de Micenische periode. Dit is bevestigd door opgravingen bij het paleis van Nestor, de koning van Pylos. De Grieken waren een van de eersten welke de olijfbomen cultiveerden in de mediteraanse golf.


De rijke boden, natuurlijke drainage, zachte winter, veel zonneschijn, voldoende beluchting in een niet vervuilde omgeving, aan de zee gelegen, Nestor geeft u de beste Extra Virgin Olijfolie in de wereld. 

The Navarino Bay area

De baai van Navarino 

Nestor's olijf gaarden zijn gelegen tussen de dorpen Chora en Pylos, langs de zee, het mythologische land van Koning Nestor. We nodigen u uit om hier uw vakantie te komen vieren en om onze gaarden en olijfolie molens te bezoeken. Daarnaast zijn er vele historische en mythologisch plaatsen te bezoeken. 

Het unieke terrein (gebergte), het micro klimaat en onze cultivering van bomen, waaronder het droog cultiveren en vroeg oogsten (handgeplukt) zijn de factoren welke een contributie leveren aan de superieure kwaliteit van onze olijfolie.

The olive gardens of Navarino

Nestor's Olijf Gaarden

De unieke bodemgesteldheid leidt tot de productie van rijpe, vol smakende, rijk geconcentreerde vruchten en een speciale olie. Speciale aandacht wordt er aan de bomen gegeven om de gezondheid te garanderen en de vruchten de best mogelijke kans te geven om te optimaliseren door het seizoen heen en sterke schone smaak te ontwikkelen. 


Alleen de beste olijven worden geplukt en verwerkt onder zorgvuldige superviesie, met respect voor de traditionele methodes en bewaard onder de optimale omstandigheden, om alle waardevolle nutrienten te bewaren. Dit gebeurt in met een gevoel dat iedereen begrijpt dat kwaliteit het gevolg is van datgene doen dat je graag en met veel liefde doet.

The olive oil harvest in Navarino

De oogst van de olijven

De oogst begint in de herfst wanneer de olijven nog groen zijn, vlak voordat ze paars worden. Het is de tijd wanneer al de aroma's, smaak en nutrienten op zijn best zijn. 
De olijven worden met de hand geoogst. de bomen worden geplukt of met een speciale hark geschraapt en de olijven vallen in een net dat op de bodem is uitgespreid. Aan het einde van de ochtend worden de olijven getransporteerd naar de olijf molen waar ze geperst of liever gezegd gecentrifugeerd worden. De olijven worden binnen 12 uur tijd geperst om de laagste zuurgraad te garanderen. De oogsttijd is vna november tot december. 


Het extraheren van de olie uit de olijven gebeurd op een temperatuur van 27 graden celcius, (koudgeperst) dit om de rijke, fruitige en intens aromatische smaak en groene kleur te behouden en om het hoge aandeel an polyphenolen en een lage zuurgraad te garanderen.

The olive mill in Navarino

De olijf molen

Op de olijfmolen worden de olijven gewassen en worden de takken en bladeren gesepareerd. De olijven worden bij een lage temperatuur gemalen (koudgeperste behandeling) en geperst. Dit om biochemische verandering en een verlies van nutriele waarde te voorkomen.

Het centrifugeren en daarmee scheiden van olijfolie en water heeft plaats op max. 27 graden om het aroma en de natuurlijke anti oxidanten te bewaren. 
Dit proces gebeurd door moderne centrifugale machinerie. De olie welke hiermee wordt geproduceerd noemt men Extra-Virgin.
Het is altijd de eerste persing en wij benodigen ongeveer 5 kilo olijven om 1 kilo olie te produceren. Dit is de meest gezonde olie dat men kan eten en waarschijnlijk het meest gezonde eten op deze planeet.


Nestor's olive gardens provide you with the best Extra Virgin Olive Oil
in the world. Every batch of olive oil brought to the co-op by the farmers is thoroughly
and strictly tested for authenticity, purity, acidity, etc.
We aim for a balanced extra virgin olive oil and pursue your culinary pleasure as well. 

The taste of the Navarino Olive Oil

De smaak van Nestor's Extra Virgin Olijf Olie

Nestor's Extra Virgin Olijf Olie is krachtig maar elegant en gebalanceerd. Onze olijfolie bestaat ui het beste van de Koroneiki olijf varieteit. 
Deze olijf is robuust en kruidig.
Het aroma wordt meestal beschreven als gras, artichok en groene thee met een hint van kruiden, begeleid door rijp fruit en beschreven als bloemengeur. En het is door onze devotie aan wat wij doen en onze unieke behandeling dat wij kunnen spreken van een excellente smaak met een fruitig boeket.
Bestel een sample van Nestor olijfolie

Organisch geproduceerde Extra Virgin Olijf Olie geproduceerd door de Koroneiki varieteit, inheems alleen in Griekenland, heeft een magnificent aroma, een rijk vloeibare textuur en een pittige smaak.

oogst 2018-2019

Op dit moment oogsten wij de olijven van de 2018. Bestel uw olijfolie nu om de unieke vergine smaak van vers geoogste olijven te proeven.

Olive oil harvest

De samenwerkingsdoelen en filosofie van Nestor zijn:

• De promotie van biologische landbouw op de bodem van Navarino
• De verwerking en ontwikkeling van lokale producten
• De marketing van hoogwaardige producten van het Navarino-gebied voor consumenten in Griekenland en het buitenland.
• Het bevorderen van milieubewustzijn en actieve deelname aan de bescherming van de baai van Navarino en het gebied rond de Yialova lagune.

Sven Verburgt

NESTOR OLIVE OIL COOPERATION

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden:
Hebt u een vraag? Goed. Wij helpen u graag.
Aarzel niet om uw vraag aan ons te stellen. 

The first thing that you need to make sure is that you're always buying "extra virgin". Avoid lower quality products such as "pure", "lite", "pomace" and "virgin" olive oil. Look for the harvest date and make sure the oil was harvested within the last year. 

We only feature extra virgin olive oils and only of the highest quality. We work with some of the world's best producers and we have extremely strict quality standards.

Yes. However, there is a brief perior (November to March) that new harvest and last harvest olive oils co-exist in our catalog because that is the period new harvest olive oils begin to arrive. 
Note that Fall 2018 is "New Harvest" throughout 2019.

The short answer is yes. The long answer is that "First Cold Pressed" is generally a purely commercial wording with no factual meaning.
95% of all oils, including most of the world’s best oils, are produced by Continuous Cold Cycle. The olive paste that results from crushing the olives is always pressed or put through the decanter only one time with the temperature remaining below 27 degrees Celcius or 75 degrees Fahrenheit.

We are here to help you

Lees meer over botteling en private label Nestor olijvolie

Ga naar volgende pagina

Adres

Nestor Olive Oil co-op
Navarino - Pylos - Gialova               Peleponnessos Greece    
Contact 

Email: info@nestoroliveoil.com   
Telefoon +31 652 750 672