Nestor's Extra Virgin Olive Oil

NESTOR
Extra Virgin Olive Oil OOGST 2018 - 2019

De Koroneiki-bomen, alleen te vinden in de Griekse regio Messinia, koesteren zich in de lange, zonnige zomerdagen waar de eeuwenoude olijfbomen de energie van de zon in hun olijven als olie opslaan.

Koroneiki The Royal Olive Flavour

KONINKLIJKE OLIJVEN
Koning Nestor, zoon van Nelios, was een van de leiders van de Achaean die volgens de Ilias met zijn vloot van 90 zwarte schepen naar Troje ging om de vrouw Helen van Menelaus terug te halen uit Parijs, en hij was een van de weinigen die veilig terugkwam. Hij wordt door Homer beschreven als wijs, welsprekend en vredestichter, en er wordt gezegd dat hij tot meer dan honderd heeft geleefd.


The Royal Tree

Veel Koroneiki-olijfbomen in de gaarden van Messinia zijn naar verluidt honderden jaren oud, terwijl in sommige gevallen een leeftijd van 2000 jaar wordt geëist voor een aantal individuele bomen, dit is wetenschappelijk geverifieerd.

Extra vierge olijfolie van Koroneiki-bomen is gerangschikt als 's werelds eerste olijfkwaliteit.

Koroneiki olijfolie geeft een fijne, uitstekende aroma en gastronomische smaak.

 
Geschiedenis

De aanwezigheid van de olijf is alom bekend in de prehistorie.

Hoogleraren geschiedenis en archeologie, met nog steeds onderzoek, hebben olijfboomfossielen gepresenteerd die op Griekse bodem te vinden zijn en die een indrukwekkende leeftijd van 5000-6000 jaar oud zijn, terwijl monsters van olijfstuifmeel in het westelijke deel van de Peloponnesos nauwkeurig zijn geschat op 2000 jaar. De olijfboom en zijn fruit hebben Griekenland sinds die tijd nooit verlaten. Bovendien eindigt de prachtige legende van de concurrentie tussen Athena en Poseidon tijdens de klassieke tijden met de bekendmaking van de olijfboom als de heilige boom van de stad Athene. De grote betekenis van de olijfboom gaat door gedurende de archaïsche periode van de Griekse geschiedenis, maar ook gedurende de hele Romeinse periode.


Griekse cultuur - "Gedoopt" in olie

De olijf- en olijfolie is door de jaren heen consequent aanwezig geweest, een deel van het Griekse privé- en collectieve leven: religie, kunst, sociale en politieke evenementen, sport, natuurkunde en gastronomie. De uitbundige aanwezigheid van olijfbomen en hun fruit wordt aangetroffen in alle aspecten van het dagelijks leven in Griekenland.

Dus, van de gouden bladeren in de vorm van een olijftak die werden begraven in een Minoïsche tombe, en de aromatische olijfolieproductie-workshops gevonden in de wijde omgeving rond de paleizen van koning Nestor van Pylos, tot de orthodoxe wake kaars die brandt olijfolie in Griekse huishoudens vandaag, de olijfboom en zijn olie zijn altijd aanwezig. De orthodoxe religie verbindt twee van zijn zeven mysteries (sacramenten) nauw met olie, het doopsel en de extreme vereniging, terwijl zalfolie wordt gemaakt met olijfolie.


Koroneiki

KORONEIKI-olijfbomen zijn overblijvend en produceren de beste olijfolie. Naarmate de jaren verstreken, groeiden de olijfbomen op de meest natuurlijke manier en met veel liefdevolle zorg, speciale aandacht, snoeien, wieden en schoffelen. We zijn trots op onze olijfbomen, omdat ons basisprincipe is: "Gebruik nooit chemicaliën, insecticiden of pesticiden".

We zijn niet geïnteresseerd in de hoeveelheid olijfolie die we produceren, maar alleen in de kwaliteit. Dit is de reden waarom onze olie wordt beschouwd als een van de beste olijfoliën ter wereld

 

LAND VAN KONINGEN

De oogst

Onze olijfolie wordt uitsluitend geoogst van de Koroneiki-bomen.

De Koroneiki-bomen, alleen te vinden in de Griekse regio Messinia, koesteren zich in de lange, zonnige zomerdagen waar de eeuwenoude olijfbomen de energie van de zon in hun olijven als olie opslaan.

Elke vroege herfst als onze olijven rijp zijn, oogsten en extraheren we hun olie met uitsluitend het koude persproces.

Dit zorgt ervoor dat onze olie alle essentiële antioxidanten, polyfenolen en micronutriënten behoudt die de reden zijn waarom olijfolie lichaam en ziel door de hele mensheid heeft gevoed.

Onvervalst en nooit gemengd, ongefilterd, van boom tot fles, ons exclusieve proces zorgt ervoor dat wat u ontvangt alleen maar olijfolie is in zijn puurste vorm en smaak!


Smaak - The Royal Flavor Difference

Als een groep families die al decennia samenwerken, controleren we de olie van onze bomen helemaal tot aan jou.

Olijven worden met de hand geplukt en direct koud geperst in de traditionele lokale molen. Als gevolg daarvan heeft onze olie de laagst mogelijke zuurgraad, zonder chemische toevoegingen of enige vorm van verdere verwerking. Verpakken in onze flessen vindt plaats onder de meest strikte hygiënische omstandigheden. De geoogste olijven worden binnen 24 uur na het plukken geperst.

Alle olie wordt geëtiketteerd met de exacte oogst- en persdatum om de versheid te garanderen.
 

Het proces

De oogst vindt plaats net voordat de olijven rijpen en van kleur veranderen, meestal van eind oktober tot december, wanneer de zuurgraad laag is en de vrucht op zijn hoogtepunt is. De olijven moeten zorgvuldig worden gehanteerd en zorgvuldig worden uitgekozen om te zorgen dat het fruit en de bomen niet worden beschadigd. Handpicken is zeer arbeidsintensief, maar is essentieel voor olie van de hoogste kwaliteit.

Familie en vrienden verzamelen om de inspanning te delen. Netten worden onder de boom geplaatst om alle olijven te verzamelen als ze eraf vallen. Veel takken met olijven erop worden gesnoeid om van jaar tot jaar een gelijkmatige productie te garanderen. Deze takken worden vervolgens naar een machine gebracht om de olijven voorzichtig van de tak af te slaan om overmatig kneuzen te voorkomen. Olijven aan de boom worden letterlijk van de boom geslagen en mogen op de netten daaronder vallen. Binnen 24 uur na dit proces worden de olijven zorgvuldig verzameld en naar onze plaatselijke fabriek gebracht. Extractie moet onmiddellijk na de oogst plaatsvinden om te voorkomen dat chemische veranderingen plaatsvinden. Dit proces wordt nauwlettend gevolgd, een cruciale stap in het produceren van premium extra vierge olijfolie. Bij de "pers" worden de zakken met 50 kg olijven bij elkaar gebracht en genummerd om de producent te identificeren.
 

Bij de molen - het scheiden van de goede dingen van de slechte dingen

Olijven worden in de hopper gegoten en de riem naar de blazer gestuurd om eventuele takjes of bladeren te scheiden. Na deze scheiding krijgen ze een spoeling in schoon, koud water om vuil te verwijderen en passeren ze een laatste scherm om alle overige overblijfselen op te vangen.

De olijven worden door een dubbele hamermolen gestuurd om snel te worden vermalen.

Op dit punt vult de heerlijke geur van olie van de hoogste kwaliteit het hele gebouw. Een horizontale centrifuge scheidt de olie van het water en de vaste stoffen zonder toevoeging van warmte of water om alle antioxidanten intact te houden.

De ongecomprimeerde extra vergine olijfolie van eersteklas groene kwaliteit komt vervolgens vanaf het begin minder dan 45 minuten uit. De olijfolie is klaar voor onmiddellijke consumptie.


Geen vermenging

Original Royal Flavour betekent 'Geen vermenging met andere oliën'!
Enkele variëteitolie van de Koroneiki-olijf. Nooit gemengd met andere oliën.

Verwerkt zonder warmte of chemicaliën en ongefilterd, onze olie behoudt alle natuurlijke polyfenolen en anti-oxidanten.

De zuurgraad is duidelijk vermeld. Olie van hoge kwaliteit moet altijd onder 0,08% zijn - we zijn 0,03%.

Onze flessen beschermen de olie tegen direct licht. We raden aan dat u het altijd weghoudt van directe warmte.

Onze flessen worden geleverd met een hersluitbare dop om de lucht tussen de verschillende toepassingen te houden. Het voorkomt ook oxidatie en ranzigheid.PREMIUM EXTRA VIRGIN

Kwaliteitsnormen: Premium Extra Virgin

Onze Koroneiki-variëteit bevat een hoog gehalte aan polyfenolen en natuurlijke antioxidanten die bestand zijn tegen veroudering en helpt om te voorkomen dat de olie ranzig wordt. Het is het beste om te kopen wat je zou consumeren binnen drie tot zes maanden na opening, wanneer het zijn pieksmaak heeft bereikt. De olie zal na deze tijd niet ranzig worden, maar de geur en frisse smaak zullen langzaam vervagen als gevolg van oxidatie. Ongefilterde extra vierge olijfolie behoudt zijn kwaliteit en smaak twee jaar na de oogst, mits goed bewaard. Schud niet met je fles voor het gieten en zorg ervoor dat deze altijd goed is afgesloten. olie in kleine batches.


Wat betekent Premium Extra Virgin?

Extra vierge is de hoogste graad van olijfolie, eenvoudigweg "de beste." Superieure smaak, kleur en aroma. Premium Extra Virgindesign olie met een zuurgraad van minder dan 0,5%. Onze olijfolie wordt getest bij de oogst en is consistent tussen 0,3% en 0,5% zuurgraad geweest. Het wordt periodiek opnieuw getest om ervoor te zorgen dat de premiumnormen worden gehandhaafd.

Het zuurgraadniveau is ook een goede indicator voor de zorg en aandacht voor details van het oogst- en extractieproces. Zuurgraad in de olijf begint te stijgen zodra het wordt geplukt. Dit verklaart waarom de olijven niet mogen zitten, maar onverwijld naar de molen worden gebracht. Een lage zuurgraad verlengt de houdbaarheid en behoudt een hoger kwaliteitsniveau. Het peroxidegehalte van de olie is een andere kwaliteitstest die wordt gebruikt om de hoeveelheid zuurstof in de olie te controleren.

Wanneer olijfolie in contact komt met lucht, begint het te oxideren en te verslechteren. Premium extra vierge olijfolie moet een peroxide-gehalte van minder dan 20 hebben. We voldoen aan deze norm.

Om als "extra vierge" in Europa te worden geëtiketteerd, moet olijfolie voldoen aan de IOOC-normen (International Olive Oil Council). Naast chemische tests moet olie worden goedgekeurd door een jury van een proever en beoordeeld worden als "perfect aroma en smaak." Als het niet aan de criteria voldoet, kan het niet als extra vierge worden verkocht.

Onze lokale molen in Chora, Messinia, houdt zich aan de IOOC-normen. Getrainde technici proeven de olijfolie en voeren gestandaardiseerde chemische tests uit na elke productie. Ze bepalen of onze olijfolie extra vierge is en wordt beschouwd als perfect in smaak, geur en zonder gebreken. Dit is gedocumenteerd met een gecertificeerd rapport.
 

ongefilterd

Een andere factor die bijdraagt ​​aan onze uitstekende kwaliteit is dat deze volledig ongefilterd is; het is echt olijfolie in zijn natuurlijke staat. Deze ongefilterde, natuurlijke olie is wat de Grieken sinds hun oudheid in hun dagelijks leven hebben gebruikt. Olijfoliekenners en koks zijn van mening dat ongefilterde olijfolie superieur is aan anderen vanwege de rijke smaak en het hogere gehalte aan voedingsstoffen in de olijvenfruit. Filtratie vermindert een deel van de smaak- en gezondheidsvoordelen van de olie. Als er sediment (onschadelijk olijfpulp) in de fles wordt aangetroffen, vermijd dan schudden fles alvorens te gieten.


Uitzonderlijk aroma

Deze olijfolie is robuust en pittig. Het aroma wordt meestal beschreven als gras, artisjok en groene thee met een vleugje kruiden, vergezeld van wat rijp fruit, beschreven als bloemig met een vleugje boterachtig.


Het mediterrane dieet

In de vroege jaren 60, is de Wereldgezondheidsorganisatie begonnen met een onderzoek naar eetgewoonten van mensen uit verschillende landen. Het duurde 30 jaar en er waren ongeveer 13.000 mensen tussen de 40 en 59 jaar bij betrokken. De resultaten laten zien dat mensen in mediterrane landen, voornamelijk in Griekenland, het laagste sterftecijfer van kanker en coronaire hartziekten hebben en een indrukwekkend hogere gemiddelde levensduur hebben dan inwoners van andere landen. Wetenschappers die het geheim probeerden te ontdekken, leidden tot de conclusie dat de specifieke en natuurlijke manier van leven (werk op het platteland, verhoogde fysieke activiteit), maar het eenvoudige en zuinige dieet met specifieke olijfolie, dat bekend werd als het mediterrane dieet, de oorzaak van het fenomeen.

Een groot onderzoek van de medische school van Athene en de University School of Public Health aan Harvard bevestigt dat het mediterrane dieet het leven verlengt en beschermt tegen hartziekten en kanker.

Adres

Nestor Olive Oil co-op
Navarino - Pylos - Gialova               Peleponnessos Greece    
Contact 

Email: info@nestoroliveoil.com   
Telefoon +31 652 750 672